Model de profesionalism: Comisarul-șef Alexandru Iorga, Șeful Poliției Găești, a salvat un bărbat care vroia să se sinucide

Publicitate

Un bărbat din Petrești, în vârstă de 38 de ani, a încercat să se sinucidă săptămâna trecută. Acesta a sunat la 112 și a transmis că își va lua viața fiind pregătit cu o butelie de gaz și o brichetă.

Comandantul Poliției Găești, imediat ce a aflat, s-a deplasat la fața locului în care se afla bărbatul. Cu multă dibăcie și profesionalism, comisarul Alexandru Iorga a acționat excelent și a reușit să împiedice producerea unei tragedii. Acesta a negociat cu sinucigașul și dialogul a fost redat pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne, acolo unde comisarul este lăudat pentru curajul și profesionalismul său.

„- Să știți că voi da drumul la gaz și voi arunca în aer casa! M-am săturat să mai trăiesc!”

Așa a sunat apelul la 112 al unui bărbat de 38 de ani, din comuna Petrești, județul Dâmbovița, care amenința că se va sinucide din cauza unor probleme personale.

Imediat, o echipă operativă, condusă de comisarul șef Alexandru Iorga, șeful Poliției Găești, s-a deplasat de urgentă la adresa indicată.

Ajunși la domiciliul apelantului, l-au observat la una dintre ferestre pe bărbatul care amenința că are o butelie cu gaz și că îi va arunca pe toți în aer.

– V-am chemat să vedeți că sunt în stare să fac asta!

Alexandru a încercat să îl liniștească pe bărbat și să afle ce probleme l-au adus în situația asta.

– Dacă vă apropiați, o să arunc totul în aer!

Echipa de intervenție ajunsă la fața locului a profitat de faptul că intrarea în casă nu era în câmpul vizual al bărbatului și a pătruns în casă.

Au simțit un puternic miros de gaz.

L-au găsit pe bărbat puternic tulburat și sub influența băuturilor alcoolice, cu butelia de gaz lângă el.

– Te rog să te liniștești, am venit să te ajutăm! Nu trebuie să faci asta! Găsim o soluție! i-a transmis Alexandru.

– Chiar nu aveți ce să mai faceți! Voi credeți că v-am chemat degeaba? Să nu vă apropiați!

Cu bricheta în mână, amenința cu declanșarea exploziei.

Alexandru știa foarte bine că orice moment este crucial. A încercat să afle care sunt problemele și i-a promis că îl va ajuta, ceea ce a contribuit la calmarea acestuia:

– Hai, dă-mi o țigară, dacă tot ai venit!

Colegul nostru și-a dat seama că bărbatul nu este lucid, folosindu-se de acest moment în favoarea sa.

– Nu știu dacă sunt de care fumezi tu de obicei.

– Mai contează? Dă-mi de care ai, oricum e ultima!

Când i-a întins țigara, a profitat de neatenția bărbatului și l-a imobilizat împreună cu ceilalți colegi! Au oprit și butelia, care, în tot acest timp, emana gaz!

Bărbatul a fost preluat de ambulanță și transportat la spital. Din cauză stării puternice de tulburare, încă se află sub supraveghere.

Alexandru și întreaga echipă de la fața locului au dat dovadă de curaj și profesionalism. Astfel de situații diferă de caz la caz și cer adaptare la condițiile existente pentru a salva viața tuturor persoanelor implicate”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook de Ministerul Afacerilor Interne.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!