Mobilizare. Armata ridică un complex medical mobil pentru cazurile ușoare și medii de COVID-19. GALERIE FOTO

Publicitate

La Otopeni, în curtea Complexului medical ”Ana Aslan”, Armata Română ridică un complex medical mobil. Structura devine operațională, din punct de vedere administrativ, în aproximativ 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare.

Aici se vor putea primi și trata cazurile ușoare și medii de COVID-1, după cum susține purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Oliver Anghel.

Potrivit acestuia, campusul medical care se ridică va avea peste 35 de containere şi peste 30 de corturi, în acestea din urmă urmând să fie plasate persoanele care trebuie să stea în izolare sau carantină. Modul în care vor fi direcţionaţi pacienţii către acest spital va fi stabilit de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Spitalul mobil containerizat de nivel ROL 2 are capabilități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

În cadrul acestei unităţi medicale mobile vor lucra specialişti de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Carol Davila din Bucureşti, acesta având şi rolul de a pregăti cadre medicale care vor deservi această facilitate.

În dimineața de 20 martie, la Institutul ”Ana Aslan” din București, a ajuns al doilea transport logistic al formațiunii medicale ROL 2 de la sediul Bazei 2 Logistică ”Valahia” din Ploiești. Militarii din Ploiești intervin în ajutorul specialiştilor prin instalarea spitalului mobil containerizat.

”Împreună reușim! Voi acasă, noi la datorie!”- este mesajul militarilor români, aflați de acum și ei în Linia 1 în lupta cu pandemia de COVID-19 care a lovit grav statele lumii.

Subliniem mesajul militarilor: ”STAȚI ACASĂ!” pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.  Este deosebit de important ca și persoanele sosite din străinătate să respecte izolarea cel puțin două săptămâni.

(sursa FOTO: Baza 2 Logistică Valahia)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!