Mită pentru angajare în plină pandemie! Cât “costă” un post de infirmieră la Spitalul Județean Galați

Publicitate

O femeie din Galați a fost trimisă în judecată de Direcția Generală Anticorupție pentru că ar fi făcut “afaceri” cu locuri de muncă la Spitalul Județean Galați. Aceasta a susținut în mod mincinos că poate influența un concurs de angajare, pe un post de infirmieră, potrivit adevărul.ro. 

Conform informațiilor transmise de Direcţia Generală Anticorupţie, timp de cinci luni, inculpata a primit, pentru sine, suma de 4.000 de euro de la martora, care a și făcut denunțările. Femeia acuzată ar fi mințit-o pe martoră că poate influența un medic din cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi, care o va ajuta să se angajaze pe un post de infirmieră.

“Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrarii probatoruiului, în baza delegării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați care a finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal și a întocmit rechizitoriul  prin care a dispus trimiterea în judecată a unei inculpate cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În fapt, în perioada decembrie 2016 – mai 2017 inculpata a primit, pentru sine, suma de 4.000 de euro de la martora denunțătoare, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul Spitalului de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați, promițându-i acesteia că îl va determina pe medicul respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 20.04.2017 – 02.06.2017 și implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de infirmieră.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură  penală,  având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticoruptie.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!