Misiune dificilă pentru salvamontiștii dâmbovițeni! Persoană accidentată în Bucegi, transportată la spital

Publicitate

Salvamontiștii dâmbovițeni au intervenit, duminică, pentru salvarea unui turist accidentat în Munții Bucegi. Persoana accidentată, se afla pe traseul turistic ce face legătura între Podul cu Flori și Cantonul Brătei, prezentând un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitate de a se deplasa.

O echipă formată din 5 salvatori montani de la Baza Peștera a plecat spre locul mai sus indicat, ajungând la victimă într-o oră.

„Acțiune salvare Valea Brătei! În urma unui apel primit astăzi 19.06.2022, în jurul orei 11.00, din partea Dispeceratului Unic 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost solicitată să intervină.

Victima prezenta dureri în zona maleolară externă și internă cauzate de o alunecare pe o porțiune abruptă a traseului. Am imobilizat piciorul cu ajutorul atelelor și am transportat victima cu targa UT 2000 către Cantonul Brătei unde a fost predată unei ambulanțe din cadrul SMURD Fieni.

În momentul de față persoana rănită este la Spitalul Județean Târgoviște și se află în afara oricărui pericol.

Datorită zonei accidentate, efectelor vremii din ultima perioadă, transportul victimei a fost unul dificil și a durat o oră jumate”, se arată într-un comunicat Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este prietenul de nădejde când este vorba de siguranța voastră în munți. Pentru o intervenție mai rapidă și pentru o mai bună localizare în cazul în care aveți nevoie de noi, vă recomandăm să folosiți aplicația SALVAMONT și aplicația APEL 112.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!