Misiune dificilă pe umerii noului rector al Universității „Valahia” Târgoviște! „Urmează munca teribil de grea”

Publicitate

Universitatea „Valahia” din Târgoviște are de luni, 11 martie 2024, un nou rector. Conf.univ.dr. Ioan Corneliu Sălișteanu și-a convins colegii cu programul managerial intitulat „Deschidere – Dinamism – Dezvoltare 2024-2029” care, așa cum declara săptămâna trecută președintele Senatului UVT, Claudia Gilia, „oferă soluții la provocările cu care se confruntă universitatea noastră azi”.

Noul rector a transmis în mediul online un mesaj de mulțumire: „Astăzi, comunitatea academică a universității noastre a vorbit! Am câștigat alegerile pentru funcția de rector! Mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte!”

Ioan Corneliu Șălișteanu este subprefect 1 al Județului Dâmbovița, iar în cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște a ocupat timp de 8 ani funcția de prorector. Conf.univ.dr. Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, aleasă președintele Senatului săptămâna trecută, a declarat: „Universitatea noastră are un nou rector: conf. univ. dr. Ioan Corneliu Sălișteanu! Membrii comunității academice din Universitatea «Valahia» din Târgoviște au votat Programul managerial: «Deschidere-Dinamism-Dezvoltare 2024-2029». Este vorba despre un plan ambițios al colegului meu,  conf. univ. dr. Ioan Corneliu Sălișteanu, care vine cu soluții concrete ce vor asigura universității, pentru minim cinci ani, stabilitate și deschidere spre societate.

Noul rector are o misiune extrem de grea. Va trebui să coaguleze echipa din cadrul universității noastre și să răspundă nevoilor din societatea noastră.

Să nu uităm că universitatea are un rol crucial în coagularea societății și pregătirea tinerilor pentru succes în viață. Pentru a realiza acest lucru, instituțiile de învățământ superior ar trebui să ofere programe educaționale relevante, adaptate la nevoile actuale ale societății și ale pieței muncii. Prin parteneriate cu companii și organizații locale, UVT poate facilita stagii de practică și proiecte de cercetare care să ofere studenților experiență practică și abilitățile necesare pentru a se integra cu succes pe piața muncii.

În plus, universitatea noastră va promova diversitatea și incluziunea, va încuraja dialogul intercultural și va oferi sprijin academic și emoțional pentru toți studenții. Prin cultivarea unui mediu de învățare stimulativ și susținerea dezvoltării personale și profesionale a tinerilor, universitatea noastră va juca un rol semnificativ în susținerea economiei și dezvoltării comunității, contribuind astfel la construirea unei societăți mai echitabile și prospere.

Mult succes, noii echipe! Avem mult de lucru în continuare, noi proiecte de cercetare, mulți studenți de susținut, multe parteneriate de dezvoltat și mai multe programe academice care să îmbogățească oferta educațională din regiunea noastră”, a declarat președintele Senatului, Claudia Gilia.

Și vicepreședintele Senatului, Adrian Țuțuianu, a transmis un mesaj de felicitări pentru noul rector: „Felicitări, Cornel Sălișteanu, pentru alegerea în funcția de Rector al Universității „Valahia” din Târgoviște! Nu e nicio noutate faptul că am fost unul dintre susținători și o voce constantă a nevoii de resetare managerială la nivelul instituției. Primul pas, alegerile pentru noile structuri de conducere, a fost făcut.

Acum urmează munca teribil de grea. Muncă de reparat, de a uni comunitatea universitară și de a relansa UVT ca pilon de dezvoltare a municipiului/județului/regiunii. Votul categoric în favoarea noului rector trebuie înțeles și asumat ca fiind consecința unor mari așteptări cărora trebuie să li se ofere un răspuns adecvat”.

Ioan Corneliu Sălișteanu a câștigat detașat alegerile. În urma scrutinului, noul rector al universității a obținut 190 de voturi. Contracandidatul său, Laura Monica Gorghiu, a obținut doar 77 de voturi.

Vicepreședinții Senatului, aleși săptămâna trecută, sunt: prof.univ.dr. Agnes Terezia Erich, conf.univ.dr. Otilia Nedelcu, conf.univ.dr. Radu Cârciumaru și conf.univ.dr. Adrian Țuțuianu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!