Ministrul Transporturilor vrea drum expres între Târgoviște și București, după ce a fost reziliat contractul de modernizare a DN 71

Publicitate

După ce CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea Drumului Național 71 Bâldana – Târgoviște, noul ministru al Transporturilor a anunțat că nu vrea să lase de izbeliște acest proiect.

Cătălin Drulă a precizat că își dorește realizarea unui drum care să lege București de Târgoviște, iar acesta ar urma să fie făcut cu fonduri europene.

Noua șosea de mare viteză va purta numele “Valahia Expres”, va avea o lungime de aproximativ 60 de kilometri și va costa peste 200 milioane de euro.

“Este o prioritate pentru mine să facem acest proiect, este o lungime estimată de 60 de kilometri. Peste 200 milioane de euro costă acest proiect. Cred că legătura se va numi” Valahia Expres”. Cred că legătură între București și Târgoviște merită un drum modern. Dacă facem un drum de anii 50, de anii 50 va rămâne zeci de ani de acum încolo. Sursa de finanțare din fonduri europene. E o prioritate pentru mine, dăm drumul imediat la procedurile de realizare a documentației pentru acest drum, pe un caiet de sarcini OK”.

Nu mai putem avea în România soluții de anii 50-60, în anul 2021. Pentru rutele aglomerate, pentru drumurile naționale aglomerate soluția nu mai este să lărgim aceste drumuri la patru benzi prin mijlocul satelor. Se poate construi la costuri mai mici și mai rapid făcând drumuri expres în afara localităților. Și aici mă refer mai ales în zona de șes”, a precizat, ieri, într-o conferință de presă Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Drumul “Valahia Expres” va fi prelungit până la inelul de centură al Municipiului București și va fi prevăzut cu patru benzi de circulație, separator de sens, fără intersecții la nivel și nu va traversa localității sau zone construite.

Investiția va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile și cofinanţate de la bugetul de stat. Drumul București – Târgoviște va avea o lungime estimată la 59,5 kilometri și va costa 230 milioane de euro.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!