Ministrul Tineretului și Sportului anunță când ar putea reveni spectatorii pe stadioanele din România

Publicitate

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a făcut un anunț așteptat cu privirea la revenirea spectatorilor în tribune. Acesta a transmis într-un mesaj postat pe Facebook, că instituția pe acre o conduce va lua în calcul posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane la sfârșitul toamnei.

“La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea școlilor, a anumitor activități sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum și, bineînțeles, impactul campaniei electorale. Ministerul Tineretului și Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare.

Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârșitul acestei toamne, într-un număr și în condiții clar și bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competițiilor la nivel de copii și juniori și la ligile inferioare”, a scris ministrul pe Facebook.

Ionuț Stroe a precizat că responsabilitatea organizării de meciuri cu spectatori aparține în egală măsură autorităților, care trebuie să ofere aceste norme legale, dar și organizatorilor acestor meciuri.

Competițiile sportive din România, întrerupte la începutul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, s-au reluat la 13 iunie, când au fost organizate primele meciuri din Liga 1 la fotbal. Ulterior s-au reluat concursurile și la alte discipline sportive, însă la toate accesul spectatorilor a fost interzis, conform restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!