Ministrul Sănătății: Toate spitalele din țară trebuie să aloce 10% din locurile de terapie intensivă cazurilor de coronavirus

Publicitate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi, la Timişoara, că toate spitalele din ţară trebuie să aloce 10% din capacitatea de terapie intensivă şi 15% din celelalte locuri pentru cazurile de infectări cu SARS-CoV-2.

”La nivel naţional, am cerut (acest lucru, n.r.) la spitalele de fază III, judeţene şi municipale, care nu intră în tratamentul pacienţilor cu infecţii SARS-CoV2. Săptămâna trecută am dat circulara prin care se pregăteau 10% din capacitatea acestora de la ATI să fie destinate pentru cazurile COVID, care vor avea circuite separate în eventualitatea creşterii numărului de cazuri din ATI, iar astăzi s-a discutat şi la nivel naţional despre rezerva de paturi la ATI în aceste spitale. Toate spitalele vor avea o rezervă şi în funcţie de evoluţia fiecărui judeţ în parte, vor fi folosite. 10% pentru terapie intensivă şi 15% pentru cazuri totale (COVID, n.r.)”, a transmis ministrul Tătaru.

De două zile, România înregistrează peste 4000 de cazuri noi de COVID-19 la 24 de ore, după ce, mai multe zile la rând a înregistrat peste 3000.

Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

Din nefericire, până astăzi, 5.674 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!