Ministrul Sănătății și comisarul european pentru Sănătate, în Dâmbovița. Se dorește implicarea medicilor de familie, a preoților și a autorităților în campania de vaccinare

Publicitate

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, au susținut astăzi o conferință de presă comună la Centrul de vaccinare de la Petrești, județul Dâmbovița, deschis în incinta căminului cultural din această localitate.

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, s-a aflat astăzi la București și Petrești, iar întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, are la bază discuții despre derularea campaniei naţionale de vaccinare în România.

În conferința de presă susținută la Petrești, ministrul Sănătăţii a precizat că, pentru accelerarea vaccinării anti-COVID-19 în mediul rural, ministerul îşi propune să încurajeze implicarea medicilor de familie, a autorităţilor locale şi a preoţilor.

În acest sens, este în lucru o ordonanţă prin care medicii de familie să primească bani în plus pentru vaccinarea la domiciliu.

“Vrem să încurajăm medicii de familie, autorităţile locale şi preoţii, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, să meargă mai departe şi să îi încurajeze să se vaccineze. În plus, avem în lucru o ordonanţă prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare pe care îl oferă la domiciliul pacientului, fie că este vârstnic, fie că este nedeplasabil, fie că e mai greu deplasabil, un tarif mai mare pentru a facilita tocmai această vaccinare la domiciliu. De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a ţinti mai bine acele persoane care sunt şi la cel mai mare risc de a contracta şi a dezvolta complicaţii în caz de infecţie cu coronavirus. Acestea sunt măsurile pe care Ministerul Sănătăţii le dezvoltă, dar, împreună cu CNCAV-ul, participăm la activităţile din caravanele de vaccinare, din acţiunea Oraşul vaccinează satul”, a precizat Ioana Mihăilă.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, numărul persoanelor vaccinate până pe 15 iulie 2021, în total de la debutul campaniei de vaccinare (4 ianuarie) este de 108.758, din care cu o singură doză: 4.645, iar complet –  92.325.

Dâmbovița menține ”trendul” de la nivel național, în care vaccinarea în mediul rural este foarte scăzută.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!