Ministrul Sănătății: ”Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că nu crede că România va recurge la o închidere totală a activiătăților, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19.

Astăzi, în ziua cea mai neagră a României, cu raportarea celor mai multe cazuri noi de îmbolnăviri (8651) și celor mai multe decese (146), Nelu Tătaru a precizat: ”Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a declarat oficialul de la Sănătate.

Ministrul Sănătăţii a avertizat că depăşirea pragului de 10.000 de cazuri de COVID-19 poate însemna ”colmatarea sistemului medical”: ”Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical, atunci va fi diferit”, a atras atenţia Nelu Tătaru.

Pe de altă parte, ministrul anticipează o creștere în continuare a numărului de cazuri noi, ”sper să nu fie o creştere mare, dar contextul în care trebuie să punem, nişte măsuri luate astăzi îşi vor face efectul în 14-28 de zile ca să putem continua acest efort, să mergem pe o scădere”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!