Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că măștile de protecție din textile și bumbac vor fi interzise în școli și în Universități!

Publicitate

Atât Ministrul Educației, cât și Ministrul Sănătății au promis că anul școlar va începe în regim fizic, atâta timp cât rata de infectare de la nivelul localității va fi sub 6/mia de locuitori, iar regulile de protecție vor fi respectate cu strictețe. Una dintre acestea a fost anunțată de Ioana Mihăilă, care s-a pronunțat împotriva măștilor de protecție din materiale textile sau din bumbac.

Elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, dar și studenții vor fi obligați să poarte măști de uz medical, care să le ofere o protecție sigură în fața virusului.

„Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a declarat Ministrul Sănătății, potrivit Pov21.ro.

De asemenea, inclusiv Raed Arafat s-a arătat îngrijorat de modul în care virusul se poate transmite în rândul copiilor, mai ales că varianta Delta are un grad de transmisibilitate mult mai mare, acesta putând trece de la o persoană la alta în doar 2-3 minute.

Dacă nu ești vaccinat și trebuie să intri undeva, într-un spațiu închis, probabil că ți se va cere test. Abordarea noastră nu este de a diferenția în sensul de a discrimina, ci de a proteja”, a spus Raed Arafat, potrivit Pov21.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!