Ministrul Sănătății: Ieșirea la mare sau terase, din 15 iunie

Publicitate

Ministrul Sănătății a anunțat, miercuri seara, la Realitatea Plus, că ieșirea la terase sau la mare se face abia la 15 iunie.

În schimb, Nelu Tătaru avertizează că până atunci trebuie respectate în continuare regulile pentru a limita răspândirea coronavirusului. “De la 15 mai începe sezonul estival. Noi sperăm ca la acea dată să putem oferi posibilitatea unei terase deschise și a unei ieșiri la mare. Dar termenul de 15 iunie depinde foarte mult de termenul de 15 mai și 1 iunie, deci nu ardem niște etape”, a precizat ministrul Sănătății.

Ministrul a mai transmis că măsurile trebuie respectate la fel și starea de alertă care începe de mâine, tocmai pentru a evita creșterea de noi cazuri de infectări. “Orice ieșire să fie însoțită de precauții! Chiar dacă avem această libertate, măsurile rămân aceleași. Nu au fost închise hoteluri, pensiuni, dar nu au putut funcționa neavând libertatea de circulație. Avem și declarația pe propria răspundere cu care putem ieși din localitate. Sunt condiții, avem o proprietate, mergem să avem grijă de o persoană în vârstă, o rudă, mergem la tratament cu copilul, loc de muncă în altă parte, producătorii agricoli, pescuit, vânat, sunt multe momente în care putem ieși.

Avem o perioadă de prime relaxări, în aceste două săptămâni noi facem evaluări, ar coincide o perioadă incubației. Dacă nu avem o creștere accentuată de cazuri noi, de decese ,de cazuri în terapie intensivă, atunci va urmași al doilea set de măsuri de relaxare care poate include inclusiv acest lucru (mersul la mare-n.red.). Orice moment de relaxare trebuie să fie însoțită de măsuri de precauție cât să nu implice creșterea numărului de cazuri, să rămânem în acel context descendent și atunci putem veni cu a doua, a treia măsură de relaxare”, a precizat ministrul Sănătății la Realitatea Plus.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!