Ministrul Sănătății, după incendiul de la Spitalul “Marius Nasta” din capitală: “Nu sunt victime. Lucrurile sunt din nou funcționale”

Publicitate

Intervenție a pompierilor bucureșteni la un nou incendiu, de data asta la o unitate mobilă ATI amplasată în curtea Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”!

Incendiul a fost minor, însă sperietura a fost zdravănă, fiind vorba despre ”un TIR, o caravană ATI, care este în curtea spitalului. De la un generator am înţeles că a ieşit fum, înţeleg că nu a fost în niciun moment foc. Repet, nu există victime, toată lumea este în siguranţă. Toţi pacienţii care erau înăuntru erau neintubaţi. A început deja transferul în secţiile spitalului (…). Sunt locuri suficiente, nimeni nu a fost rănit (…). Înţeleg că lucrurile sunt din nou funcţionale. Nu a existat foc. Pacienţii sunt transferaţi”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Vociulescu, la postul TV Antena 3.

Zeci de echipe de pompieri au intervenit, duminică seara, la Institutul bucureștean unde a fost anunţat un incendiu. Tot aseară, managerul Institutului, Beatrice Mahler, a anunţat,  că unitatea mobilă ATI a fost închisă în această săptămână, “a fost verificată”, s-a făcut dezinfecţie şi curăţenie şi s-a redeschis vineri.

Pe de altă parte, și ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a susținut că echipamentul de la unitatea mobilă ATI a Institutului “Nasta” a fost verificat în urmă cu două luni.

Potrivit managerului Beatrice Mahler, patru dintre cei şapte pacienţi care erau internaţi duminică seara în unitatea mobilă se află la Terapie intensivă, fiind ventilaţi non-invaziv în mod continuu, iar ceilalţi au fost transferaţi pe secţie şi sunt ventilaţi tot non-invaziv, dar intermitent. Este vorba despre două femei şi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 52 şi 65 de ani, iar starea lor de sănătate a fost reevaluată după transfer. Totodată, au fost reevaluaţi pacienţii din Secţia de Terapie intensivă COVID din cadrul pavilionului.

Potrivit acesteia, colegii săi care au sunat la 112 au văzut flacără, care însă s-ar fi stins foarte repede, şi fum, ”nici măcar extinctorul din cadrul institutului nu a trebuit folosit. (…) Ştim că în momentul în care am preluat unitatea mobilă, după ce au verificat-o, au spus că este funcţională şi că putem să o folosim. (…) Nu s-a sesizat o pană de curent de către colegii mei. (…) Tirul a fost folosit la capacitatea maximă, aş putea spune. Doar de trei săptămâni avem câte unul-două locuri libere”, a mai declarat managerul Institutului bucureștean, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, Beatrice Mahler a declarat, pentru Hotnews.ro, luni dimineaţa, că singurul pompier angajat al instituției este în concediu de şase luni.

Sursă foto: Economica.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!