Ministrul Sănătății, despre informarea populației în ce privește posibilele reacții adverse ale vaccinării anti COVID-19

Publicitate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, astăzi, după ce a asistat la vaccinarea primei persoane din România împotriva noului coronavirus că acest moment este unul ”de speranţă”, însă a atras atenţia că trebuie să fim precauţi.

”Momentul este unul important, este unul de speranţă şi este unul care ar trebui să ne arate că putem învinge acest virus. Dar trebuie să fim în continuare precauţi pentru următoarele şase luni. Personalul din spitale va fi în continuare în prima linie şi va trebui să lupte pentru pacienţi. Este esenţial să continuăm să fim precauţi”, a declarat Voiculescu.

Întrebat dacă populaţia fost informată despre posibile reacţii adverse după administrarea vaccinului, Vlad Voiculescu a spus: ”Trebuie spus că în fiecare centru există o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse. Astăzi începe vaccinarea în 10 spitale. Procesul este relativ simplu, încăperile sunt aproape la fel peste tot, facilităţile sunt aceleaşi, personalul este pregătit. Este un simplu vaccin (…) În momentul acesta suntem în plan. Avem toate centrele pregătite, avem toată logistica pregătită (…) Nu există niciun fel de întârziere în acest moment”, a declarat Oficialul de la Sănătate.

Campania de vaccinare anti-COVID a demarat duminică, iar în prima fază va fi vaccinat personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase din țară.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au intrat în România vineri, pe cale terestră, prin Vama Nădlac 2, iar sâmbătă acestea au ajuns la centrul principal de stocare – Institutul “Cantacuzino” din Bucureşti, de unde au fost distribuite în ţară peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare – au fost alocate în funcţie de necesarul solicitat de fiecare dintre cele 10 spitale

Prima persoană vaccinată din România este Mihaela Anghel, o asistentă medicală de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!