Ministrul Sănătății a anunțat controale la centrele de vaccinare anti-COVID

Publicitate

Controale la centrele de vaccinare anti-COVID din țară, anunțate de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu!

”În momentul acesta avem mai puţine doze de vaccin decât am avea nevoie. (…) Suntem în curs de a verifica situaţia. Se vor face echipe mixte de control formate de către Corpul de control al Ministrului Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică pentru a verifica cum stau lucrurile în fapt la nivelul centrelor de vaccinare. (…) Asta înseamnă că ne trebuie sancţiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea de sancţiuni. Avem nevoie de sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvernul României este respectată la nivelul centrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment putem să îi asigurăm de cercetări disciplinare dacă nu vor respecta ceea ce s-a stabilit. Imediat vom putea să vorbim despre sancţiuni adoptate de către Guvern”, a declarat Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului de la Sănătate, în săptămâna 15 – 23 ianuarie, 1.353 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19, deşi erau eligibile pentru etapa a treia: ”Ar putea fi eroare de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Ştim din presă că lucrul acesta s-a mai întâmplat”, a mai arătat ministrul.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, pe baza datelor transmise de Institutul Național de Sănătate Publică, a precizat că astăzi, 27 ianuarie a.c., la ora 17.00, situația la nivel național este următoarea:

Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 42.326, la un număr de 42.326 persoane din care: 25.718 persoane vaccinate cu 1 doză; 16.608 persoane vaccinate cu 2 doze.

Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 570.704, la un număr de 513.429 persoane din care: 456.154 persoane vaccinate cu 1 doză; 57.275 persoane vaccinate cu 2 doze.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!