Ministrul Sănătății a anunțat că de săptămâna viitoare cazurile medii și ușoare de COVID pot rămâne acasă. Cine monitorizează pacienții

Publicitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Timișoara, că de săptămâna viitoare, în baza unei ordonanțe de urgență care este în pregătire, cazurile ușoare și medii de infectări cu SAR-CoV-2, precum și cele asimptomatice, vor putea rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie, cazurile grave urmând să fie spitalizate, arată Agerpres.

“Avem în pregătire o ordonanță de urgență pentru cazurile medii și ușoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea și monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situații de Urgență să-i ia programat pentru investigațiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duși și internați în unitățile spitalicești”, a precizat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății a mai spus că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate, pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcția de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!