Ministrul Sănătății, anunț despre salariile personalului din spitale. Ce se va întâmpla de anul viitor

Publicitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că susține ca în 2021 întregul personal din spitalele publice să fie remunerate după aceeași grilă de salarizare.

“Dorim să facem ordine în sistem și să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susținem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeași grilă de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăți, pe care înaintăm către instituțiile abilitate”, a precizat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății și secretarul de stat Dragoș Garofil au avut, joi, o discuție cu reprezentanții Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate.  Nelu Tătaru a menționat reprezentanților sindicaliștilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ și economic din sistemul sanitar că înțelege nemulțumirile privind inechitățile produse de legea salarizării unice adoptate în anul 2017. Acesta a asigurat că echipa Ministerului Sănătății susține asigurarea echilibrării în sistemul sanitar.

Uniunea Națională a Sindicatelor din Sănătate TESA a ieșit astăzi în stradă să picheteze Ministerul Sănătății. Oamenii cer Guvernului că de la 1 ianuarie anul viitor toate categoriile de personal să fie trecute la grilă de salarizare din 2022. Printre drepturile pe care le cer se numără și sporul legat de lupta cu SARS-CoV-2.

Personalul TESA este personalul tehnic și administrativ din spitalele din România: manageri, economiști, juriști, până la oameni care se ocupă de curățenie sau lucrează la bucătărie ori în spălătoriile spitalelor.

Acești oameni vor ca și lor să li se aplice grila de salarizare din 2022. De asemenea, vor să primească și ei sporul pentru că lucrează în sistemul de Sănătate în această perioadă de pandemie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!