Ministrul Muncii: Plata șomajului tehnic va continua și după 1 iunie, pentru domeniile afectate

Publicitate

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, susține că românii care lucrează în Germania nu au parte de cele mai bune condiții, conform protv.ro.

Violeta Alexandru s-a deplasat în Germania pentru a vedea condițiile în care lucrează românii. Deși acestea pot fi îmbunătățite, Ministrul german al Muncii spune că acestea vor fi în curând îmbunătățite.

„Am văzut diverse condiţii de lucru în ferme, am văzut condiţii decente şi condiţii care pot fi îmbunătăţite. Ministrul german al Muncii a declarat că este jenat de unele condiţii din ferme şi va lucra pentru ca ele să fie îmbunătăţite. Ministrul m-a asigurat că va acorda o atenţie sporită a condiţiilor de sănătate a românilor, va asigura o atenţie sporită asupra contractului general pentru servicii medicale. Acesta asigură un pachet general de servicii. Dacă un angajat este depistat cu coronavirus, acesta va fi preluat de sistemul german de sănătate.”, a declarant Ministrul Muncii.

De asemenea, Violeta Alexandru spune că plata șomajului tehnic va continua și după 1 iunie. Angajatorii sunt obligați să plătească șomajul tehnic la 3 zile de la primirea banilor.

“La ANOFM sunt făcute plăți de 2 miliarde de lei pentru un milion de angajaţi. În total avem plătiţi 2,4 miliarde de lei pentru angajaţi şi profesionişti. Aici vreau să fac apel la toţi angajatorii să îşi plătească angajaţii. Aceștia au obligaţia să plătească şomajul tehnic la trei zile de la primirea banilor. Plata șomajului tehnic va continua și după 1 iunie, pentru domeniile afectate. Vom acoperi o parte din salariu pentru cei care se reîntorc la muncă. Cel mai probabil acest procent va fi de 41% din salariu. Se va acorda un sprijin şi celor care angajează în această perioadă. Sunt 300.000 de oameni apţi de muncă ale căror contracte au fost întrerupte. Încurajăm angajatorii să dea o şansă acestor oameni în continuare”, a adăugat Violeta Alexandru.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!