Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre vârsta de pensionare: „Exclus să crească. Nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte”

Publicitate

Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit despre vârsta de pensionare, despre care se tot spunea, de ceva timp, că trebuie să crească. Acesta spune însă că cel puțin cât va deține mandatul nu va fi de acord cu creșterea vârstei de pensionare. Principalul motiv pentru care nu e de acord este că în România speranța de viață sănătoasă este până la 60 de ani.

„Exclus să crească vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru.

Am explicat foarte clar şi am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia apoi să ne gândim la o eventuală creştere a vârstei de pensionare

(…) Despre PNRR şi vârsta de pensionare: la Comisia Europenă nu există aşa un bau-bau, nu, acolo sunt oameni care, dacă le explici, înţeleg.

Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi 6 luni. Speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 59-60 de ani.

Păi nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producţie, din birouri şi de acolo de unde lucrează”, a afirmat Marius Budăi, potrivit Ziarulunirea.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!