Ministrul Muncii anunță din izolare că personalul Caselor de pensii, ”cu câteva excepții”, va fi evaluat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, aflată în izolare acasă după ce a fost testate pozitiv pentru COVID-19, transmite pe contul de facebook că va începe în curând procesul de evaluare a Caselor județene de pensii și, ”cu câteva excepții”, va fi evaluat tot personalul.

O veste bună adusă de oficialul de la Ministerul Muncii este că situația restanțelor în emiterea deciziilor de pensionare/deciziilor după recalculare este astăzi mult îmbunătățită, după ce a găsit zeci de mii de astfel de documente neaduse la zi.

”Din fostele zeci de mii, este adevărat, dar 169 de oameni așteaptă în continuare răspunsuri de la casele de pensii. Multe Case cu zero restanțe. Când știu de unde am plecat, îmi rămân efectiv ochii pe aceste tabele cu zero restanțe (aproape) de la un capăt la celălalt”, a precizat ministrul dând totuși exemplul județului Ilfov care, din păcate, ”acumulează restanțe de două săptămâni. După ce am schimbat conducerea. Jumătate din restanțe sunt aici. Mă preocupă, mai ales, faptul că sunt restanțe la cererile noi, ceea ce înseamnă persoane care intră acum în pensie, fără alte venituri în această perioadă de început de iarnă și în pandemie. Înțeleg că ar fi cazuri Covid la Casa Teritorială Ilfov. Voi cere detalii. Cert este că ne revine nouă, celor care conducem, în ordine, de la cel mai aproape de problemă – Directorul Casei care trebuie să ia decizii, Președintele Casei Naționale care trebuie să ia decizii prin implicarea altor colegi din sistem și eu – să rezolvăm lucrurile. Pensionarii nu au nicio vină că noi avem, la rândul nostru, provocări. Rolul nostru este să găsim soluții în orice situație”, a subliniat Violeta Alexandru.

Pe de altă parte, aceasta a subliniat că va duce la capăt obiectivul de recuperare a restanțelor, dar ”adevărul este că de acum încolo începe munca pentru creșterea eficienței Caselor. Cu câteva excepții, aș evalua tot personalul. Da, abia de acum aș fi dispusă să începem o discuție despre angajări pentru că acum am o imagine relativ clară, dar doar după evaluarea personalului. Am cunoscut oameni fară funcții în casele de pensii cărora nu li s-a dat nicio șansă să avanseze, au fost buni să muncească.

Ne vom auzi pentru a discuta despre soluția instituțională prin care să nu se mai întâmple niciodată să se ajungă la zeci de mii de restanțe.

Văd un sistem modern, transparent care să îi permită fiecărui solicitant să știe care este stadiul analizei dosarului. Așa, fără nicio informație, fără să ți se răspundă la telefon (pentru că am în continuare aceste practici) pare, o spun direct, că ești, umil, la mâna caselor de pensii. După o viață muncită”, a mai declarat ministrul Muncii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!