Ministrul Finanțelor, despre dublarea alocațiilor: “Bani nu sunt. Va trebui să tăiem de undeva”

Florin Câțu, ministrul Finanțelor Publice, a precizat, sâmbătă, că nu există bani pentru dublarea alocațiilor, iar cazul în care legea va fi promulgată va trebui “să tăiem de undeva”.

“Contul sigur este, bani nu sunt. Deci aici mi se pare că avem un precedent periculos în ceea ce se întâmplă în România acum. Prin decizia Curții s-a diluat la maxim principiul responsabilității fiscale. Rolul acelui articol din Constituție era exact acesta, responsabilizarea fiscală.

Eu nu pot să cred că cei care au scris constituția s-au gândit că vor responsabiliza pe cineva doar dacă pun un cont acolo. Nu mai vorbesc că intrsumentul financiar cont în sine nu are niciun fel de relevanță fără suma respectivă. Sunt mai multe elemente pe care le văd aici, dar în fine, este o decizie a Curții. Vom vedea atunci.

Dacă legea va fi promulgată va trebui să tăiem de undeva poate, să luăm bani ca să putem, să creștem alocațiile, dar eu nu cred că vom ajunge acolo. Vom vedea”, a declarat Florin Câțu, întrebat dacă sunt bani pentru o eventuală dublare a alocațiilor după retrimiterea legii în Parlament, iar instituția o va vota în forma actuală și apoi va fi promulgată, relatează Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!