Ministrul Finanțelor asigură românii: „Exclus să creştem taxe şi impozite în acest an”

Publicitate

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a oferit asigurări românilor că anul acesta nu vor crește taxele și impozitele, având în vedere multitudinea de majorări cu care se confruntă deja țara noastră.

„Exclus să creştem taxe şi impozite în acest an. (…) Nu se pune în momentul acesta o astfel de discuţie. Suntem, totuşi, într-o situaţie complicată. De ce vreţi să anticipăm discuţii care poate nu vor avea loc?”, a declarat ministrul Finanţelor, potrivit digi24.ro.

De asemenea, acesta a spus că în acest moment este nevoie de solidaritate din parte oamenilor, din special din partea celor care pot lua decizii legislative. Criza este un fapt care afectează întregul continent, situația este una critică pentru toți oamenii, mai cu seamă pentru români:

„Când o persoană este bolnavă i se aplică măsuri de prim rang şi măsuri de tip tratament. Aşa se acţionează şi în criză. Acţionezi cu măsuri de primă instanţă şi măsuri pe termen mediu şi lung, care reprezintă tratamentul structural asupra economiei tale, pentru că orice criză îţi dezvăluie vulnerabilităţile structurale pe care le-ai avut. Pe unele le-ai recunoscut, pe altele le vezi cu ocazia crizei, dar tocmai asta este acţiunea guvernamentală”, a adăugat Adrian Câciu, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!