Ministrul Energiei: „Estimăm o scădere a prețului gazelor”. Acest lucru s-ar putea întâmpla abia după trecerea iernii

Publicitate

Virgil Popescu, ministrul Enegiei, estimează că în viitor se va înregistra o scădere a prețului gazelor. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla după trecerea iernii, a declarat acesta la prezentarea proiectului și recepția Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciurești, proiect ce contribuie la creșterea capacității de extracție în cadrul depozitului Bilciurești, județul Dâmbovița, potrivit Realitatea.net.

„Motivul creșterii prețurilor îl știm cu toții: este o speculație pe piața gazelor făcută de Federația Rusă, prin Gazprom, s-au redus livrările de gaze prin Ucraina. Se presează practic operationalizarea conductei Nord Stream 2.. Noi estimăm că după perioada de iarnă prețurile vor scădea la jumătate pentru primăvară-vară și chiar iarna anului viitor. Deci, estimăm o scădere a prețului gazelor”, a declarat Virgil Popescu, potrivit sursei citate.

Proiectul face parte din Coridorul Prioritar North-South Gas Interconnections în Central Eastern and South Eastern Europe (“NSI East Gas”) și a fost inclus pe Lista a 5-a a Proiectelor de Interes Comun la nivelul Uniunii Europene, în luna noiembrie 2021; Capacitatea de înmagazinare a Depozitului de gaze naturale Bilciurești reprezintă 44 % din capacitatea de înmagazinare a României, scrie Realitatea.net.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!