Ministrul Educației: “Vaccinarea pe care am susţinut-o şi o susţin şi în continuare nu mai protejează”

2
Publicitate

Ministrul Educației a transmis că în acest moment vaccinarea nu mai protejează oamenii, pentru că varianta Omicron atacă, în egală măsură, și pe cei vaccinați și pe cei care nu sunt. În ceea ce privește situația școlilor, acestea își vor suspenda activitatea fizică în momentul în care gradul de ocupare al paturilor de spitale din județul respectiv este unul foarte mare, potrivit bugetul.ro.

Referitor la această ultimă decizie, a funcționării școlilor în funcție de numărul de persoane grav afectate de virus din județ, Sorin Cîmpeanu spune că poate fi un punct de reper eficient, astfel încât cei mici să nu se ducă fizic la cursuri în condițiile în care în jurul lor sunt foarte mulți infectați.

„Mda, este greu de răspuns. Poate, dintr-o anumită perspectivă. Dintr-o singură perspectivă poate fi privit şi aşa cum spuneţi dumneavoastră, însă atâta vreme cât noua variantă a virusului SARS CoV-2, Omicron, afectează foarte mult şi persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate, atâta vreme cât vaccinarea pe care am susţinut-o şi o susţin şi în continuare nu mai protejează, nu mai poate fi o parte a soluţiei. Atâta vreme cât vedem bine, din fericire, efectele acestui Omicron sunt cu 70-80 la sută mai puţin grave, mai ales dacă eşti vaccinat, ai o protecţie suplimentară. Dacă nu ai comorbidităţi, cred că deja poţi să stai mai liniştit. Este vorba de gestiune a riscului, este vorba de a evita acele cazuri grave, pentru că se vede că nu putem să evităm multiplicarea acestui virus, dar trebuie să evităm agravarea din perspectivă medicală.

Atunci când atingi un grad de ocupare de 75 la sută din numărul total de paturi destinate pacienţilor cu COVID într-un judeţ, înseamnă că în acel judeţ ai o problemă cu presiunea pe spitale şi scade şansa de a mai trata cazurile care ar putea deveni grave. În această situaţie, Ministerul Sănătăţii a făcut această propunere, am discutat-o în detaliu şi am înţeles că într-o astfel de situaţie trebuie să plătim cu toţii un preţ”,a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit bugetul.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!