Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea psiholog în fiecare școală

Publicitate

Ministrul Educației a anunțat, luni, că va fi promovată o ordonanță de urgență pentru înființarea de cabinete psihopedagogice în fiecare școală. Sorin Cîmpeanu a explicat la Parlament că ordonanța va fi propusă rapid, însă va rămâne de rezolvat problema personalului cu competențe în acest domeniu.

“Intenționăm să promovăm o ordonanță de urgență prin care să permitem înființarea unui cabinet de pshiho-pedagogie, de orientare la nivelul fiecărei școli. Este nevoie de consiliere în școlile din România. Posibilitatea înființării acestor centre de consiliere în fiecare școală va fi promovată rapid, problema rămâne a personalului cu competențe adecvate.

Este nevoie de conlucrarea cu universitățile românești. Sunt 10 universități care au experiență și expertiză în acest domeniu. Este nevoie de un număr situate între 2000 și 3000 de consilieri. Acești consilieri nu sunt pregătiți. Nu există personae cu pregătire specifică pentru a ocupa un astfel de post dacă vrem să fie într-adevăr util și eficient”, a precizat ministrul Educației.

Experții sunt deja alarmați de dificultățile psihologice pe care le întâmpină elevii în timpul pandemiei. Copiii spun cel mai mult că se simt singuri în timpul școli online, că le este dor să se întâlnească cu colegii săi că s-au temut pentru cei dragi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!