Ministrul Educației: „Școlile rămân deschise pentru că niciunde în Europa nu se mai închid”

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu va mai exista situația în care școlile să fie închise definitiv sau pe o perioadă mai lungă de timp, având în vedere că situația pandemică va evolua înspre bine în următoarea perioadă. De asemenea, acesta a spus că școala online nu a avut efecte benefice asupra elevilor, ba din contră, a încetinit procesul de educație.

“Școlile rămân deschise pentru că trebuie să rămână deschise, pentru că niciunde în Europa nu se mai închid. Sunt state care nici prea le-au avut închise și bine au făcut. Este e o problemă de viitor al acestei națiunii. Este o problemă de echilibru între risc și beneficiu. Beneficiul școlilor deschise este incomensurabil. Acum sunt 3.576 clase online, adică puțin peste 2%”, a declarat ministrul, potrivit libertatea.ro.

Sorin Cîmpeanu a completat, spunând că își dorește ca acest an școlar să se încheie în deplină normalitate, inclusiv pentru ceea ce înseamnă examenele naționale.

O situație-limită a fost în Cluj, acolo unde pacienții infectați cu Covid-19 au ocupat toate paturile din spitale. Într-un astfel de scenariu, școlile trebuiau să treacă în online, însă Prefectura Cluj a decis să aloce mai multe paturi în spitale, astfel încât ponderea celor ocupate să nu depășească 75%.

Astfel, gradul de ocupare a paturilor, în Cluj, a scăzut de la 67,5%, cât era joi, 27 ianuarie, la 65,4% joi, 3 februarie, iar școlile au putut continua în orele regim fizic, scrie gândul.ro.

Totodată, Sorin Câmpeanu a declarat că mai sunt teste de salivă pentru elevi pentru încă două luni, în contextul în care Raed Arafat declara în urmă cu câteva zile că este posibil să se elimine testarea din școli:

“IGSU ne-a sprijinit ieri prin alocarea a încă 18,5 milioane de teste, tocmai am semnat repartiția a încă 18,5 milioane de teste. Eu interpretez rezultatele pe care le am în sistemul de educație. Mai mult decât atât, testele pe care le avem acum deja în școli sunt suficiente pentru testarea, estimez, a două luni de acum încolo. Avem teste pentru două luni și nu le mai folosim?”, a declarat ministrul Educației, potrivit sursei citate.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!