Ministrul Educației replică dură pentru elevii care aleg școala online: “Îmi cer scuze că ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală”

Publicitate

Școala online a scos la iveală toate problemele sistemului de învățământ, în primul rând lipsa de adaptabilitate a cadrelor didactice, iar mai apoi sărăcia care caracterizează România, adică lipsa posibilităților multor familii sau absența curentului electric în multe localități.

Toate aceste aspecte au reprezentat puncte care au împiedicat buna desfășurare a învățământului pe timp de pandemie. Pe de altă parte, există și o categorie de elevi, care deși se bucură de toate dotările tehnice nu au participat cum se cuvine la orele școlare. Mai mult decât atât, sunt foarte mulți elevi care s-au obișnuit cu confortul de acasă și nu mai vor să se trezească dimineața pentru a merge la școală.

“Ați văzut puncte de vedere de la elevi. Este pierdere de timp cu drumul până la școală. Îmi pare rău, cu toții am pierdut timp cu drumul către școală și nu a fost un lucru rău. Va trebui să ne trezim de dimineață. Îmi pare rău să îi anunț, dar școala conform legii este obligatorie. Trebuie să te trezești dimineață să mergi la școală. Îmi cer scuze că ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală.

Într-adevăr, articolul 32 din ordinul comun 5338 prevede posibilitatea Consiliului de Administrație de a formula o cerere de rămânere în online. Doar că avem cadru online care spune că trebuie să prezinte motive de deficit de infrastructură sau de resursă umană”, a spus ministrul Educației, potrivit Antena3.ro.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a declarat că va face tot ce este posibil pentru ca educația să se desfășoare ca până acum, în regim clasic.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!