Ministrul Educației pregătește formulare prin care părinții să-și poată da acceptul pentru vaccinarea copiilor în școli!

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că pregătește o serie de formulare care urmează să fie date în fiecare școală prin intermediul cărora părinții să-și dea acordul cu privire la vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani. De asemenea, acesta a menționat că va exista un coordonator pentru fiecare școală, care va lua legătura cu diriginții fiecărei clase, astfel încât comunicarea să fie una optimă.

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a declarat Sorin Cîmpeanu potrivit Digi24.ro.

Ministrul Educației readus în discuție și problema reînceperii școlii în funcție de rata de infectare de la nivelul localității. Acesta a declarat cu câteva zile în urmă că școlile vor funcționa în regim fizic atâta timp cât rata de infectare nu va depăși 6/mia de locuitori:

„Şcoala nu ar trece integral în online. Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie. În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii – e vorba de creşe şi grădiniţe – să poată funcţiona în continuare. Este avansată ipoteza. Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu, ce vă spun acum, este în curs de discuţie şi va fi finalizat acest proces în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar”, a reluat acesta, potrivit sursei citate.

În momentul în care rata de infectare ar fi depășită, o prioritate pentru învățământul în regim fizic l-ar avea copiii de peste 12 ani care au primit vaccinul. În același timp, vor continua creșele și grădinițele, în timp ce clasele 0-VI să se mute în online, pentru că acestor elevi vârsta nu le permite vaccinarea.

În privința orelor de sport, ministrul a declarat că acestea se pot desfășura în interior doar dacă rata de infectare este sub 2/mia de locuitori.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!