Ministrul Educației: “Nu susțin o vacanță mai mare de două săptămâni”

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, referitor la vacanța elevilor din învățământul preuniversitar, că cele două săptămâni sunt suficiente pentru stabilizarea situației naționale, mai ales că orele se vor recupera de-a lungul anului școlar.

De asemenea, în cele două săptămâni se urmărește finalizarea achiziției de teste rapide pentru elevi. Cele două săptămâni petrecute acasă vor fi recuperate, ceea ce înseamnă o modificare a programei școlare. Acesta a ținut să menționeze că elevii din clasele terminale nu vor fi afectați de această destructurare.

“Preșcolarii și cei din învățământul primar aveau oricum vacanță o săptămână, așa că ei vor avea doar o săptămână în plus.

Pentru ceilalți vor fi două săptămâni care vor putea fi recuperate, discutăm, prin modificarea structurii anului școlar. E vacanța de iarnă, Școala Altfel, astfel încât să se păstreze structura examenelor naționale (…)

Nu mai târziu de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului școlar. Două săptămâni de vacanță e maximul care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului școlar.

Elevii din anii terminali nu vor avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri.

Nu susțin o vacanță mai mare de două săptămâni”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!