Ministrul Educației, criticat în termeni duri de către un deputat USR-PLUS, după eliminarea olimpiadelor la limba română, istorie și limba engleză: “Cîmpeanu este omul-foarfece pentru educație”

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat eliminarea olimpiadelor școlare la limba română, limba engleză și la istorie în anul școlar 2021-2022. Decizia acestuia a fost ferm criticată de mai mult parlamentari, care consideră că materiile sunt cu adevărat importante pentru elevi, iar eliminarea lor din lista materiilor la care se face performanța nu reprezintă decât amplificarea stadiului de mediocritate.

Acest lucru se întâmplă după ce timp de doi ani olimpiadele școlare nu s-au mai organizat din pricina pandemiei. Revizuirea programei școlare a fost interpretată de multe persoane ca fiind o discriminare pentru elevii de la profilurile umaniste.

Deputatul USR-PLUS în Parlamentul României, Filip Havârneanu, a criticat această decizie, având în vedere că gradul de analfabetism din țara noastră se adâncește de la un an la altul:

“Într-o țară în care în 2021 analfabetismul funcțional depășea 50%, acest ministru renunță la concursul de excelență la limba română, dar nu are o problemă cu olimpiada la limba maghiară, de exemplu, discriminând elevii ași, care ar putea să dea lecții autentice tuturor angajaților pe pile din ministere, din coaliția PNL-PSD-UDMR, care au nevoie de asistenți pentru a scrie o banală demisie, transmite acesta într-o postare pe Facebook.

De asemenea, măsura adoptată de Sorin Cîmpeanu este cu atât mai puțin de înțeles cu cât acesta, la rândul său, este un fost olimpic al sistemului românesc de educație. Ministrul nu pare însă, în opinia parlamentarului USR-PLUS, să se preocupe prea mult de dezvoltarea corectă a educației și a evoluției tinerilor de pe băncile școlii.

“Am cerut împreună cu colegii de la USRPLUS, bani pentru profesorii din sistemul preuniversitar, din mediul universitar, masă caldă în școli, dotări și depolitizarea sistemului de educație.

Domnul ministru și echipa câștigătoare au refuzat orice, au luat de sărbători tot din banii educației copiilor, le-au furat acum și momentul în care pot să probeze că sunt de top la materii extrem de importante unde participau mulți copii anual. Elevii români sunt descurajați de atitudinea unor conducători care nu se gândesc la ei, ci cum să promoveze la orice nivel prin incultură și incompetență. Domnul Câmpeanu este omul-foarfece al educației și sper să-i tundă cineva funcția asta, că poate așa învăță ceva!, scrie Filip Havârneanu, deputat USR-PLUS, în aceeași postare pe Facebook.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!