Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în Dâmbovița. Întâlnire cu conducerea CJD și primarii din județ

67

Astăzi s-a aflat în Dâmbovița ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a invitat primarii din județ la întâlnire cu ministrul pe tema fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației sau prin programele manageriate de acest minister.

Aceștia au putut afla direct de la ministrul CSEKE Attila mai multe detalii privind programul „Anghel Saligny”, Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și stadiile proiectelor aflate pe lista Companiei Naționale de Investiții.

”Urmează o perioadă în care primarii dâmbovițeni vor avea la dispoziție o serie de programe noi prin care pot atrage sume substanțiale pentru investiții în localitățile pe care le conduc și, după cum o spun de fiecare dată, dezvoltarea județului Dâmbovița se poate face doar în echipă. Micșorarea decalajelor dintre mediul rural și cel urban ne privește pe toți. Avem datoria să ne coordonăm pașii, astfel încât efectele unei administrații eficiente și transparente să fie vizibile în tot județul”, a precizat șeful administrației județene, Corneliu Ștefan.

Președintele CJD a reamintit că, la nivel de județ, au fost depuse 161 de proiecte pe „Anghel Saligny”: 7 ale Consiliului Județean în valoare de 300.000.000 de lei, iar valoarea celor 154 de proiecte depuse de 82 dintre primăriile dâmbovițene se ridică la 1.660.000.000 de lei.

Totalul sumelor solicitate de județul nostru este de 1.960.000.000 de lei.

Un alt subiect discutat a fost și Programul Național de Dezvoltare Locală. De la demararea în județul nostru a PNDL au fost depuse 421 obiective de investiții de peste 1.100.000.000 lei.

Până în momentul de față, au fost finalizate 340 de proiecte de aproximativ 686.000.000 de lei, în lucru fiind alte 81 de obiective, aflate în diferite stadii de execuție, cu o valoare de 415.000.000 de lei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!