Ministrul Apărării: Armata nu va deveni obligatorie, dar se va introduce un stagiu militar de practică plătit

5
Publicitate

Ministrul Apărării face, în ultima perioadă, tot mai multe precizările legate de introducerea unui stagiu de armată. Acesta a declarat că are pregătit un proiect de lege, însă în niciun caz nu va fi vorba de introducerea armatei obligatorii. Din contră, va fi un cadrul legislativ cu foarte multe beneficii pentru cei tineri, întrucât cei care își doresc vor avea posibilitatea să facă un stagiu militar de câteva luni. Mai mult, vor fi și plătiți pentru asta, scrie realitatea.net.

Astfel, în acest stagiu militarii voluntari vor învăța să tragă cu arma, vor primi echipament și cazare. Spre deosebire de militarii de carieră, voluntarii vor avea voie să meargă acasă, spune ministrul.

“Eu nu cred că armata ar mai trebui să fie obligatorie. Avem un proiect de lege pe care o să îl lansez cred că peste o lună pentru cei care vo să facă stagiul militar în mod voluntar. Sunt sigur că vor fi foarte mulți cei care vor vrea, mai ales că vor fi plătiți în această perioadă, li se vor asigura toate condițiile, echipament, cazare. Vor avea și libertatea de a merge acasă. Nu va fi o privațiune așa cum era înainte în armată”, a declarat Dîncu, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!