Mii de români din nordul țării s-au vaccinat anti-COVID-19 la Deva în sistem “drive-thru” și în cadrul Maratonului de la Timișoara

Publicitate

Metodele mai simple de vaccinare anti-COVID-19, preferate de români?

Aceasta este concluzia care s-a putea trage după ce mii de oameni s-au vaccinat la Deva și Timișoara, în cadrul centrului de vaccinare în sistem ”drive-thru” (la Deva) și în cadrul Maratonulu de vaccinare (la Timișoara). La ambele, vaccinul folosit a fost cel produs de compania Pfizer BioNTech.

Astfel, potrivit Agerpres, zeci de autoturisme s-au aliniat, sâmbătă dimineaţa, în parcarea celui mai mare mall din municipiul Deva, unde s-a deschis, în premieră naţională, primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 în sistem “drive-thru” – direct din maşină.

Unii hunedoreni și nu numai au ales să se așeze la rând cu multe ore înainte de deschiderea centrului.

Toate etapele procesului de vaccinare, de la triajul celor prezenţi până la monitorizarea post-vaccinare şi eliberarea adeverinţelor de vaccinare, s-au realizat fără ca oamenii să coboare din maşini.

Pe de altă parte, în cadrul Maratonului de vaccinare, ce a avut loc la Timișoara și a mobilizat medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara, într-o o acțiune de voluntariat fără precedent în România, bilanțul zilei de ieri arată 2.300 de imunizări.

Reprezentanții Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 au anunțat că își propun organizarea a cât mai multe evenimente de acest fel, alături de autoritățile locale, menite să susțină ritmul campaniei de vaccinare și să faciliteze accesul tuturor la vaccinare.

Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore a fost de 89.679, la un număr de 89.679 persoane din care: 62.009 persoane vaccinate cu o doză și 27.670 persoane vaccinate cu două doze.

Numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 începând cu data de 27 decembrie 2020 este de 4.755.099, la un număr de 2.983.609 persoane din care: 1.212.119 persoane vaccinate cu o doză și 1.771.490 persoane vaccinate cu două doze.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!