Mii de medici și asistenți care au refuzat să se vaccineze au fost suspendați! Persoanele de peste 50 de ani sunt obligate să se vaccineze, în Italia

Publicitate

Mai mulți medici și asistenți au fost suspendați pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva Coronavirusului. Este vorba despre aproximativ 2.000 de medici şi 6.000 de asistenţi medicali care au fost suspendați din funcție vineri, în Italia, scrie aradon.ro.

Această situație vine după ce în luna noiembrie alţi 1.656 de medici au fost, de asemenea, sancţionaţi pentru că au refuzat imunizarea. Cadrele medicale au fost obligate să se vaccineze împotriva Covid-19 în baza unei legi intrate în vigoare în luna aprilie, scrie sursa citată.

Totodată, aproximativ 6.000 de asistente şi alte persoane care se ocupă de îngrijire au fost suspendate pentru că nu s-au vaccinat. Este o situație foarte grea pentru Italia, pentru că în acest moment un număr similar de angajaţi nu pot lucra din cauza infecţiei sau a faptului că se află în carantină.

O altă regulă controversată a Italiei este obligativitatea de vaccinare împotriva coronavirusului pentru persoanele de peste 50 de ani, măsură introdusă la începutul lunii. Potrivit datelor oficiale, numărul de imunizări împotriva acestei boli la această grupă de vârstă a crescut semnificativ de atunci, scrie aradon.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!