Miercuri, premierul, vicepremierii și ministrul Proiectelor europene prezintă Planul Național de Redresare și Reziliență

Publicitate

Mult așteptatul și criticatul de către opoziție PNNR – Planul Național de Redresare și Reziliență va fi prezentat miercuri, 2 iunie, la Palatul Victoria, de premierul Florin Cîțu, alături de vicepremieii Dan Barna și Kelemen Hunor, dar și de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, pe 30 mai, că documentul oficial privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi transmis Comisiei Europene pe 2 iunie, urmând ca, timp de două luni, acesta să fie evaluat pentru a se ajunge la forma finală.

România va primi 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi și 15 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, iar potrivit PSD, numai România și Italia au acceptat și aceste împrumuturi, toate celelalte țări din UE se pare că s-au limitat la granturi.

Banii care vor fi alocați de Uniunea Europeană trebuie accesați până cel târziu la 31 decembrie 2023, iar proiectele finanțate prin acest program trebuie finalizate până la 31 decembrie 2026. În caz contrar, sumele trebuie returnate. Primii bani din PNRR ar putea veni în octombrie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!