Micilor producători agricoli le îngheață oasele și sufletele de revoltă. Legea care permite redeschiderea piețelor, cu respectarea măsurilor sanitare, zace nepromulgată

Situația producătorilor agricoli, în continuare tensionată și alarmantă pe zi ce trece din cauza măsurii dispuse de guvern prin care, pe perioada stării de alertă, piețele, târgurile, talciocurile sunt închise, pe motiv să ar favoriza răspândirea infectărilor cu COVID-19.

Pentru că ordonanța de urgență oferă o ”portiță” și le permite micilor producători, după un an de muncă, să-și vândă marfa doar dacă tarabele sunt amplasate în aer liber, oamenii nu-și permit să nu iasă cu marfa, așa că tremură de frig în așteptarea cumpărătorilor pe lângă piețe, în parcări, pe trotuare, alungați din piețele în care se puteau implementa măsuri de siguranță exact ca în supermarketuri, mall-uri și magazinele cu alte produse în afară de cele alimentare.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a avut astăzi câteva întâlniri cu producătorii agricoli din piețele târgoviștene: ”Nu am văzut niciodată, dar niciodată, atât de multă revoltă generată de măsurile aberante ale unui Guvern nepăsător care ține oamenii în frig și umezeală, lovind categoriile cele mai vulnerabile de români. Și pentru ca disprețul să fie deplin, de 10 zile stă pe masa președintelui României, care refuză sa îl promulge, actul normativ adoptat de către Parlament prin care, în pofida opoziției PNL și USR, s-a stabilit redeschiderea la interior a piețelor agroalimentare!

Pe 6 decembrie însă, aceleași personaje care astăzi uită că sunt români, care ne condamnă părinții și bunicii la frig si ne numesc copiii «răspândaci» de coronavirus, au îndrăzneala să ne ceară să le asigurăm, prin vot, locuri «calde» în Palatul Parlamentului”, a transmis astăzi, revoltat la rândul său, edilul municipiului.

Vă reamintim că în Piața 1 Mai, cea mai mare din județul Dâmbovița, s-a luat măsura demontării geamurilor, însă frigul și curentul care s-au instalat în hală fac inumane condițiile de comerț.

Pe de altă parte, și senatorul PSD Titus Corlățean a reamintit că parlamentarii Partidului Social Democrat au venit în sprijinul agricultorilor români și au votat în Parlament o lege care prin care se stabilește redeschiderea piețelor agroalimentare!

Numai că, deși legea este votată de aproape două săptămâni, aceasta nu a fost nici până acum promulgată de președinte.

„Parcările supermarketurilor sunt supraaglomerate. Magazinele sunt pline de cumpărători. Profiturile exportate din țară cresc exponențial… În timp ce producătorii români, alungați în stradă de guvernarea Iohannis-Orban-PNL își vând produsele agricole românești în frig, pe cartoane, pe pământ.

IOHANNIS, PROMULGĂ URGENT LEGEA PSD, VOTATĂ DE PARLAMENT, PENTRU REDESCHIDEREA MAGAZINELOR CU PRODUSE ROMÂNEȘTI!”, a solicitat senatorul Titus Corlățean pe contul personal de facebook.

Legea votată de Parlament, care zace nepromulgată, în timp ce producătorilor le îngheață oasele și sufletele de revoltă, prevede: „Pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse şi servicii de piață în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, își vor putea continua activitatea, cu respectarea restricțiilor referitoare la distanțarea socială şi a măsurilor de protecție sanitară”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!