Mica Unire va fi sărbătorită și la Târgoviște! Program artistic susținut de Orchestra Populară Chindia

Publicitate

Mica Unire va fi sărbătorită, ca în fiecare an, și la Târgoviște, după un program stabilit de Prefectura Județului Dâmbovița. Evenimentul din Piața “Tricolorului” va începe în jurul orei 11.00.

Programul ceremoniei publice dedicate Zilei Unirii Principate Române:

-10.55 – 11.00: Primirea invitaților;

-11.00 – 11.05: Intonarea Imnului de Stat al României – elev Școala Populară de Arte;

-11.05 – 11.15: Rostirea unei alocuțiuni privind semnificația istorică, socială și politică a zilei – prezintă Adriana Ion – Centrul Județean de Cultură Dâmbovița;

-11.15 – 11.30: Program artistic susținut de Orchestra Populară Chindia: soliști Florentina Mâinea, Ileana Pavelescu, Yuri Tsiple.

Acțiunea se va desfăşura cu respectarea măsurilor sanitare prevăzute de HG nr. 34/2022, respectiv:

– obligativitatea purtării măștii de protecție;

– asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane.

Participarea la ceremonia publică este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Manifestările publice de astăzi, celebrează Unirea Principatelor Române, sau Mica Unire, de la 24 ianuarie, 1859, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor mai întâi în Moldova (în 5 ianuarie) şi apoi şi în Ţara Românească (în 24 ianuarie). În cei 7 ani de domnie, Cuza a dus o activitate politică şi diplomatică intensă pentru recunoaşterea unirii Principatelor Române, care s-a şi realizat oficial în 1862, adoptând numele de România, cu capitala la Bucureşti, cu o singură adunare şi un singur guvern.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!