Mesajul ministrului Sănătății despre o posibilă ridicare a restricțiilor anti COVID-19

Publicitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut astăzi o conferință de presă în care a arătat că media numărului de cazuri de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus este în scădere în ultimele şapte zile, însă ridicarea restricţiilor trebuie să fie corelată cu numărul de persoane internate, aflate la ATI.

”Acest trend descendent al numărului de cazuri semnalate trebuie să se cupleze cu alţi doi indicatori ca să putem să discutăm într-adevăr de ridicarea restricţiilor şi chiar despre o eventuală renunţare la starea de alertă la un anumit moment.

În primul rând, este vorba despre scăderea numărului de persoane care sunt internate, dar mai ales despre scăderea numărului de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă. (…) Media numărului de cazuri din ultimele 7 zile este în scădere accentuată. Acest lucru s-a corelat şi cu scăderea pozitivităţii în cazul testării. Am avut o medie în jur de 30%”, a precizat ministrul.

Și numărul deceselor este într-un trend descendent în prezent, însă evoluţia numărului de cazuri care sunt în ATI are o stabilizare, o creştere uşoară.

Ministrul Sănătăţii a evidenţiat că nu se pot aplica măsuri de relaxare până când gradul de ocupare a secţiilor ATI nu scade în mod susţinut.

”Nu putem să aplicăm niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment, decât când acest indicator al gradului de ocupare a secţiilor ATI începe să scadă în mod susţinut”, a spus astăzi Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 102 mai mult decât în ziua anterioară, din care 181 în Dâmbovița.

În intervalul 13.02.2022 (10:00) – 14.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 75 de decese, dintre care 11 anterioare intervalului de referință.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!