Mesajul lui Ludovic Orban de 1 iunie: Suntem mândri de copiii și tinerii noștri și vrem să le oferim condițiile să se dezvolte într-o Românie educată

Publicitate

Alexandra Orțan

Premierul Ludovic Orban a transmis astăzi un mesaj, cu prilejul zilei de 1 iunie.

Acesta susține că perioada de pandemie a oferit tuturor părinților ocazia de a petrece mai mult timp alături de copiii lor, creând momente ce vor deveni de neprețuit pentru cei mici.

„Este sărbătoarea copiilor, astăzi, o zi pe care le-o dedicăm în fiecare an cu multă bucurie și cu sentimentul că ei sunt darul cel mai de preț nu doar pentru familiile lor, ci și pentru întreaga societate. Timpul pe care mulți dintre români l-au petrecut alături de copiii lor în ultimele săptămâni, mai mult decât aveau posibilitatea înaintea epidemiei de coronavirus, va avea cu siguranță o semnificație aparte pentru fiecare. Pentru un părinte, orice clipă petrecută alături de copiii săi înseamnă acel prilej neprețuit de a-i vedea cum cresc și cum evoluează, de a se apropia și mai mult de ei și a le înțelege frământările și aspirațiile. Pentru cei mici, sunt momente care vor deveni în timp o neprețuită amintire a copilăriei”, a transmis premierul.

Ludovic Orban a mai reamintit că Guvernul va finanța achiziția de tablete pentru toți copiii care au nevoie.

Suntem mândri de copiii și tinerii noștri și vrem să le oferim condițiile să se dezvolte într-o Românie educată. Din acest motiv, am decis să finanțăm achiziția de tablete pentru copiii care au o situație mai dificilă din punct de vedere social, astfel încât ei să poată continua să învețe chiar dacă școala s-a mutat acum în mediul online, din cauza coronavirusului. De asemenea, am venit în această perioadă și în sprijinul părinților, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de zile libere cât timp vor fi închise școlile și grădinițele”, a menționat premierul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!