Mesaj dur transmis de ministrul Educației în direcția profesorilor care nu s-au vaccinat: “Am luat și vom lua măsuri drastice”

Publicitate

Profesorii nevaccinați au intrat din nou în vizorul ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a transmis un mesaj dur în direcția cadrelor din învățământ care încă nu s-au imunizat. Ministrul Educației a anunțat că vor fi aplicate măsuri dure în cazul școlilor în care rata de vaccinare a profesorilor este redusă.

“Rata de vaccinare în învățământ este mai mult decât dublu față de rata de vaccinare națională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu față de media națională, peste 70% sunt vaccinați. Avem 14000 de școli n care rata de vaccinare este de peste 60%, peste 2000 de școli au rata de vaccinare de 100%, absolut toți, nu numai cadrele didactice, profesorii, educatorii, dar și ceilalți sunt vaccinați. Școlile sunt un exemplu din această perspectivă a vaccinării.

Desigur, avem și situații, de la 14000 până la 17000 de școli erau sub rata de vaccinare de 60%. Sunt din toate județele României. O să vedem acolo unde sunt mai multe, unde sunt grupate. Vom lua măsurile posibile din punct de vedere pentru directorii acelor școli și poate chiar și la nivel de Inspectorat Școlar Județean”, a precizat ministrul Educației, potrivit Digi 24.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre măsurile care s-ar putea lua în rândul profesorilor nevaccinați. “Schimbarea. Atunci când ai o rată de vaccinare de 50-55% putem să găsim explicații. Dar, în cazul în care sunt școli cu rată de vaccinare de 10%, acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii, nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea, ca să nu presupun că au existat chiar și îndemnuri împotriva vaccinării. Avem și asemenea informații. Am luat și vom lua măsuri din ce în ce mai drastice”, a spus ministrul Educației, conform sursei menționate mai sus.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!