Memorialul “Dumitru Tică Gheorghe”, la a opta ediţie

Publicitate

Ionuț Parghel
Astăzi, în Sala Sporturilor din Târgoviște, de la ora 12.00, va avea loc o nouă ediție a Memorialului “ Dumitru Tică Gheorghe”. Cea de-a 8-a ediție a evenimentului va cuprinde un meci demonstrativ între foști fotbaliști ai “Micului Ajax”, colegi și prieteni de ai celui care a fost supranumit “Chirurgul” pe dreptunghiul verde.

După încheierea jocului, cei doi organizatori ai memorialului, Vasile Bârdeș și Remus Gâlmencea, vor oferi diplome de participare tuturor celor care iau parte la eveniment. Printre cei care îl vor omagia astăzi pe Dumitru Tică Gheorghe sunt Marin Olteanu, frații Gheorghe și Haralambie Becheanu, Costel Badea, Victor Glăvan, Bogdan Badea, Vasile Bârdeș, Remus Gâlmencea, Cristian Bălașa, Răzvan Toboșaru, Marcel Ghergu, Nicu Croitoru, Ioan Igescu, Irinel Voicu, Dragoș Pătru, Gabriel Boriga, Cosmin Bozieru și mulți alții. Dumitru Tică Gheorghe a decedat în 2010, iar echipele pe care le-a bifat în carieră ca jucător au fost CS Târgoviște, Flacăra Moreni și Steaua București.

Cine a fost Dumitru Tică Gheorghe

În cartea sa, “Fotbal sub Turnul Chindiei – Cei mai frumoși ani”, Gabriel Degeratu l-a descris într-o notă perfectă pe marele fotbalist târgoviștean. “Născut pe 11 mai 1952, la București. < < Chirurgul>> a venit de la Steaua juniori și tineret unde a început fotbalul cu celebrii Ion Voinescu și Nicolae Tătăru. Un fundaș dreapta de netrecut, jucător cu mare capacitate de efort, un mare sufletist, cu 33 de meciuri jucate din 34 în campania de promovare pentru CS Târgoviște. Va evolua cu mare succes în Divizia A, fiind considerat printre cei mai buni apărători din țară, apoi va gusta din amărăciunea retrogradării în 1980. Ștefan Coidum îl avansează la mijlocul terenului, îl învestește căpitan al echipei și, alături de Gicu Dobrin și Mircea Economu, va contribui la a treia promovare în prima divizie a Târgoviștei, a doua a sa, cea înfăptuită în vara anului 1981. Va juca alte două campionate în Divizia A și va pleca apoi la Flacăra Moreni, de unde se retrage ca jucător. Va evolua în 124 de partide în primul eșalon și va marca 3 goluri. Va fi antrenor secund și principal la CS Târgoviște, la seniori în diviziile A și B și la copii și juniori, precum și la alte echipe divizionare din Dâmbovița, precum Metalul Mija, Alpan Universitatea Târgoviște, Conired Pucioasa, CSM Târgoviște, reușind în vara anului anului 1987 promovarea în Divizia C cu Petrolul Târgoviște. A fost unul dintre cei mai valoroși jucători ai urbei în o sută de ani de fotbal, un sportiv complet”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!