Membrii comunității LGBT își vor cere și în acest an drepturile printr-o paradă ce va avea loc în luna august, în București

Publicitate

Membrii comunității LGBT vor milita și în acest an pentru dreptul la libertate, printr-o paradă ce se va organiza în București, în perioada 9-14 august. Este a 17-a ediție a festivalului Bucharest PRIDE, fiind prima manifestare de acest gen dedicată membrilor LGBT+ din țara noastră, potrivit Cotidianul.ro.

Asociația care se ocupă de organizarea evenimentului are în vedere expunerea unei scurte istorii care să menționeze cronologic evoluția drepturilor persoanelor care și-ar declarat deschis orientarea sexuală în țara noastră. Pe lângă rememorarea vremurilor în care a face parte dintr-o astfel de comunitate însemna asumarea pedepsei cu închisoarea, se vor avea în vedere și câteva idei de viitor, de lărgire a drepturilor pe care le doresc de ani buni, potrivit aceleiași surse.

„Ne dorim mai mult ca oricând să construim un spațiu în care comunitatea LGBTI+ din România, precum și aliații ei, să fie din nou împreună și să celebreze diversitatea, egalitatea și iubirea. Abilitatea noastră de a organiza anul acesta Bucharest PRIDE fie ca un eveniment cu un număr limitat de participanți în care se respectă regulile privind distanțarea, fie ca un marș asemănător edițiilor anterioare, depinde de evoluția pandemiei, rata de vaccinare din București și de regulile impuse de autorități.

Monitorizăm regulile privind organizarea adunărilor publice și suntem în dialog constant cu autoritățile locale și naționale care au responsabilități în domeniu.”, a spus Teodora Ion-Rotaru, directoare executivă a Asociației ACCEPT, care se ocupă de organizarea acestui eveniment, potrivit Cotidianul.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!