Medicul Octavian Jurma, mesaj dur după redeschiderea școlilor: “O decizie irațională, caz de psihiatrie”

Publicitate

Medicul Octavian Jurma consideră că deschiderea școlilor pe 3 ianuarie este o decizie iresponsabilă, din cauza căreia societatea românească va avea foarte mult de tras. Acesta consideră că trimiterea elevilor fizic la școală este o măsură care va favoriza creșterea cazurilor de infectare, în special prin transmiterea tulpinii Omicron.

Octavian Jurma a fost dur în criticile sale aduse oficialilor, spunând că este vorba despre greșeli efectuate în serie, nicidecum de o simplă eroare.

Se deschid școlile în format fizic în România la 3 zile după Revelion. Exact timpul mediu de incubație pentru cazurile de Omicron. Este o decizie dezolantă… Astfel după ce petrecerile și minivacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părinții și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în școli…

Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a scris Jurma pe pagina sa de socializare.

Cercetătorul mai scrie că trimiterea elevilor la școală imediat după încheierea vacanței de sărbători este o măsură irațională, luată pe seama unor motive ce țin mai degrabă de psihiatrie:

„Dintre cei trei factori agravanți, deschiderea școlilor în format fizic la trei zile după petrecerile de anul nou pentru a recupera o vacanță inutilă și pe care nimeni nu a cerut-o, este fără îndoială cea mai irațională măsură posibilă dintre toate. Pentru această decizie nu mai trebuie să căutăm motive epidemiologice ci motive psihiatrice, în zona de psihopatie”, a adăugat Octavian Jurma.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!