Medicii şi asistenţii sunt epuizaţi. Studenţii au intrat în lupta anti-COVID

Publicitate

Sute de mii de români au fost infectaţi până acum cu noul coronavirus (COVID-19), iar în jur de 12.000 dintre aceştia au pierdut lupta şi s-au stins. În timp ce o parte dintre cetăţenii români încă refuză să creadă într-un scenariu al unui virus ucigător, în spitale cadrele medicale se luptă cu toate forţele pentru vindecarea celor infectaţi.

Expuşi şi ei înşişi la acest virus şi epuizaţi, medicii şi asistenţii nu abandonează luptă, însă nu mai fac faţă, astfel că au nevoie de susţinere, de ajutor. Iar un asemenea ajutor vine din partea studenţilor de la Facultatea de Medicină şi Facultatea de Asistenţă Medicală din Galaţi, care, potrivit observator.tv, lucrează voluntar în spitalele COVID şi suport din zonă.

53 de tineri, viitoare cadre medicale, au decis să ofere o mână de ajutor celor care se luptă să salveze vieţi. Aceştia au fost repartizaţi la spitalele din Galaţi şi Brăila, pe secţiile de primiri urgenţe, la terapie intensivă şi pe secţiile COVID, perioada de voluntariat urmând să dureze 3 luni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!