Medicii de familie vor primi câte 105 lei pentru monitorizarea fiecărui pacient cu coronavirus

Publicitate

Guvernul a adoptat, joi, un proiect de ordonanță de urgență care prevede că pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID-19 vor fi monitorizați de către medicii de familie și nu vor mai fi internați în spital, pentru a reduce presiunea pe sistemul de urgență.

Decizia luată în ședința de joi, a Executivului a fost anunțată, astăzi, de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, potrivit Hotnews. 

Conform sursei citate, pentru aceste servicii, medicii de familie vor primi 105 lei pentru fiecare pacient. De asemenea, medicii de familie vor putea elibera biletele necesare pentru concediile necesare.

“Pacienții infectați cu coronavirus, pacienții asimptomatici vor fi monitorizați și asistați medical de către medicii de familie, iar în această privință, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanțe de urgență, să deconteze aceste prestații medicale în suma de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”, a precizat Ionel Dancă.

Actul normativ mai prevede că medicii de familie vor putea elibera actele necesare pacienților pentru concediile medicale. În acest fel pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă la spitale pentru a face acele servicii medicale de radiografie și pentru a primi certificatele medicale care să ateste infectarea lor cu coronavirus și pentru perioada de izolare care le-a fost indicată.

Guvernul face apel către toți medicii de familie să fie alături de toți colegii din sistemul medical în acest efort comun de limitare a infecțiilor cu COVID-19 și să ajute în special în ceea ce privește această zonă a pacienților asimptomatici cu forme ușoare, a precizat Ionel Dancă, pentru Hotnews. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!