Medic român cercetat pentru că a luat șpagă de 334 de ori într-o lună, pentru dosare de invaliditate și pensie! A fost “turnat” de o asistentă

Publicitate

O asistentă a anunțat autoritățile după ce un medic, în cabinetul căruia lucra, a luat șpagă de 334 de ori pentru dosare de invaliditate și pensie. Medicul, expert în asigurări sociale de la Casa Județeană de Pensii Bihor, a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție, joi, 2 decembrie. Potrivit autorităților, acesta a luat șpagă în valoare de 68.000 lei.

În această cauză, procurorii DNA au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu alți 10 inculpați, printre care și asistenta medicală, care ar fi ajutat oamenii legii să dea de capăt cazului de față.

Astfel, numele acesteia, alături de numele cadrului medical, este menționat în ancheta desfășurată de autorități, menționându-se că medicul ”în calitatea menționată, în perioada 11 mai – 15 iunie 2015, ar fi primit, în mod repetat (de 334 ori), de la persoanele care s-au prezentat la cabinetul său medical, sume de bani (în valoare de 51.970 lei și 3.330 euro), care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în legătură cu întocmirea deciziilor medicale asupra capacității de muncă a persoanelor care solicitau încadrarea într-un grad de invaliditate, efectuarea revizuirii medicale a pensionarilor de invaliditate aflați în evidență, întocmirea formularelor de concluzii medicale la revizuire ori referitoare la concediile medicale (prelungirea concediului medical peste 90 de zile și propunerea prelungirii concediului medical peste 180 de zile)”, arată procurorii DNA, potrivit Ziarulunirea.ro.

În acest moment, dosarul cu pricina este trimis la Tribunalul Bihor cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză și de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, urmând să se adopte măsurile de rigoare în astfel de situații.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!