Medic ATI Colentina despre acuzațiile lui Vlad Voiculescu: “Nimeni nu poate ascunde morții”

Publicitate

Medicul ATI de la Spitalul Colentina, Laura Zarafin, vorbește despre acuzațiile aduse de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spunând că a făcut un foarte mare rău tuturor cadrelor medicale după declarațiile făcute publice, conform cărora numărul decedaților este modificat de unele spitale, scrie Realitatea.Net.

Medicul Laura Zarafin răspunde acestor acuzații, explicând că în momentul în care un pacient internat la ATI moare, medicul de gardă completează foarte multe acte, întocmește epicriza de deces, acolo unde se găsesc toate informațiile despre istoricul medical al persoanei respective, scrie aceeași sursă.

“Pune apoi diagnosticele de deces, specificand cauza imediata a decesului, precum si cauze antecedente si alte stari morbide importante. Registratorul medical introduce apoi cardul de sanatate al omului care a decedat in sistem si se trec datele (nu numai decesul, ci si nr foii de observatie, CNP -ul pacientului si cod de caz de la DSP). Ideea este ca nu ai cum sa nu inregistrezi vreun decedat, ba inca asta se intampla imediat”, a declarat medicul ATI, potrivit Realitatea.Net.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!