Medalii importante pentru atleții dâmbovițeni la Campionatul Balcanic de cros! Diana Ivăncescu argint, Cristian Stoean bronz

Diana Ivăncescu
Publicitate

Atleții dâmbovițeni au avut parte de evoluții bune și la final de sezon. Diana Ivăncescu (CS Târgoviște) și Cristian Stoean (CS/CSȘ Târgoviște) s-au remarcat din plin la Campionatul Balcanic de Cros, desfășurat la Canakkale (Turcia), la sfârșitul săptămânii trecute. Ambii au reușit să urce pe podiumul de premiere, alături de loturile “tricolore” din care au făcut parte.

Diana Ivăncescu (antrenor Desdemona Banu-Ionescu) a cucerit argintul cu echipa României de junioare I, pe o distanță de 4 000 metri, iar Cristi Stoean (antrenor Nicolae Guțoiu) și-a trecut în cont bronzul cu echipa de tineret a țării noastre, la capătul unei curse de 8 000 metri. Pe lângă Diana, din lotul “tricolor” de junioare I au mai făcut parte Gabriela Doroftei (loc. 6 – 15:21), Diana Bogoș (loc 8 – 15:32) și Angela Olenici (loc 12 – 15:54). În schimb, Ivăncescu a terminat pe locul 10, cu 15:44. Din echipa de tineret, pe lângă Stoean (loc 12 – 28:49), s-au mai regăsit Nicolae Coman ( loc 3 – 27:22), Ionuț Dumitru (loc 11 – 28:28) și Laurențiu Timpau (loc 7 – 30:11). Atât, la junioare I, cât și la tineret, pe primul loc s-au situat echipeleTurciei. După argintul cucerit la Canakkale, Diana Ivăncescu a mulțumit tuturor celor care au sprijinit-o în ultimul timp. “Am urcat pe treapta a doua a podiumului alături de echipa de juniori 1 a României. Țin să muțumesc doamnei antrenor Desdemona Banu-Ionescu, colegelor din echipă și tuturor care m-au susținut în ultima perioadă”, a scris Diana pe o rețea de socializare. Cum a avut parte de un an foarte bun, Diana Ivăncescu poate candida serios la titlul de cel mai bun sportiv dâmbovițean în 2017.

Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!