Meci dramatic la Moreni, în Cupa României! Trei goluri, spectacol în tribune, penalty, eliminare, răsturnare de scor şi nouă minute de prelungire

Publicitate

Ionuț Parghel
Chindia Târgoviște a tras din greu până a obținut calificarea în 16-imile Cupei României. Divizionara B a trebuit să transpire serios pentru a depăși turul 4 al întrecerii KO. Într-un meci în care a avut-o oponentă pe Flacăra Moreni, formația lui Viorel Moldovan s-a impus la limită, cu 2-1, iar reușita câștigătoare a roș-albaștrilor a picat în ultimele secvențe ale întâlnirii.

Eroul Chindiei a fost atacantul Daniel Florea, care a reușit să puncteze în ultima parte a meciului ambele goluri ale formației târgoviștene. Într-un joc în care morenarii și-au dat sufletul pe teren și au făcut cel mai bun meci al lor din acest sezon, trupa lui Gabriel Paraschiv a deschis scorul prin Roman, în finalul primei reprize, după ce Flacăra s-a aflat aproape de gol și în minutul 7, dar șutul lui Oprescu s-a oprit în bară. Trezirea Chindiei s-a produs în ultimele 20 de minute ale meciului, dar și după ce Moldovan l-a introdus în teren pe golgheretul Cristi Cherchez. Târgoviștenii au restabilit echilibrul pe tabelă în minutul 83, prin Florea, care a marcat din zona careului mic, după ce penalty-ul bătut de Cherchez și obținut tot de el a fost respins în față de Chiran. Izbăvirea calificării Chindiei în 16-imile Cupei s-a produs în minutul 90+5 când același „Gică” Florea a atins “dubla”, trimițând lobat mingea lângă bară. Astfel, la capătul unui joc modest, roș-albaștrii și-au asigurat prezența în următoarea fază a competiției după ce le-a trecut glonțul pe la urechi. Chiar dacă Chindia s-a calificat în 16-imile Cupei, apele rămân tot mai învolburate pe “Eugen Popescu”.

Gabriel Paraschiv a vrut să scoată echipa de pe teren

Ultima parte a jocului a adus în prim-plan momente extrem de tensionate pe “stadionul” Flacăra. Imediat, după ce Chindia a restabilit egalitatea, conducerea tehnică morenară a vrut să scoată echipa de pe teren. Antrenorul Gabriel Paraschiv a contestat acordarea penaty-ului obținut de Cherchez într-un duel cu Matei, dar și poziția neregulamentară în care s-a aflat Florea. După recurgerea acestei gest, arbitrul l-a trimis în tribună pe tehnicianul morenar. Flacăra Moreni a terminat meciul în inferioritate numerică, după eliminarea lui Marius Oprea, în al optulea minut de prelungire, jucătorul fiind sancţionat cu al doilea cartonaş galben, pentru proteste. Un alt aspect interesant a fost și faptul că FRF l-a delegat ca observator de joc pe… Dumitru Nistor, fostul organizator de competiții al formației de pe malul Cricovului! Aşa cum era de aşteptat, susţinătorii formaţiei din Moreni au făcut o atmosferă, care a adăugat o notă frumoasă meciului plin de orgolii.

Flacăra Moreni – Chindia Târgoviște 1-2 (1-0)

Flacăra: Chiran – Oprea (90+3 Parghel), Costache, Matei, Oae, Cernea – Vârtej, Zidăroiu (75 A. Negrea), Neacșu – Roman, Oprescu (79 C. Dinu). Antrenor: Gabriel Paraschiv.
Chindia: Popescu – Martac, Gîsă, Vătavu, Stoica – Manea, L. Mihai, B. Vasile (72 Rogoveanu), Mihaiu (46 Șerban) – Florea, Neguț (57 Cherchez). Antrenor: Viorel Moldovan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!