Măsuri suplimentare dispuse de MApN pentru sprijinirea sistemului medical național

Publicitate

Din ordinul ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Direcția Medicală a MApN a dispus măsuri pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical național pentru combaterea efectelor COVID-19.

Astfel, Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu devine unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate de 11 paturi.

Începând cu seara zilei de 31 octombrie, unitatea spitalicească militară din Sibiu va prelua pacienți pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2, având destinate în acest sens șase paturi pentru pacienții cu forme medii și cinci paturi  ATI, pentru formele severe și grave. Pacienții vor fi  direcționați la unitatea medicală militară de Spitalul Județean Sibiu.

De asemenea, începând cu duminică, 1 noiembrie, ora 12.00, Secția “COVID-19” a Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași își va mări capacitatea de la 16 la 30 paturi pentru tratarea pacienților cu forme medii, care necesită suport de oxigen.

Institutul Medico-Militar (IMM) va sprijini Direcțiile de Sănătate Publică ale Municipiului București și județul Mureș pe două linii de efort.

Studenții din anii 2 și 3ai Institutului Medico-Militar își vor desfășura în mod voluntar activitatea, începând cu 2 noiembrie, în cadrul call-center-urilor operaționalizate de cele două DSP, pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice. Repartizarea studenților voluntari către cele două DSP se va face pe baza nevoilor zilnice de suplimentare a personalului.

Tot pe bază de voluntariat, 62 de studenți din anii 4, 5 și 6 de la IMM București și 17 de la IMM Târgu Mureș s-au înscris pentru a desfășura activitatea în spitalele militare din țară, în facilitățile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI. Repartizarea studenților se va face, de asemenea, în funcție de nevoile unităților medicale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!